Mijn eerste ‘echte’ baan was als assistent van de landelijk projectleider van een organisatie in werkgelegenheidsprojecten. Honderd mensen begeleiden die langer dan tien jaar uit het arbeidsproces waren aan een werkervaringsplaats helpen. Voorzien van nieuwe, zeer gewilde skills, zodat ze kans zouden maken op een vaste baan.

Ik vond het helemaal geweldig. In een houten keet met een tafel een stoel (Voorpost Indische Buurt, Amsterdam-Oost) leerde ik mijn eerste lessen over het motiveren van mensen en het voor elkaar krijgen van dingen :).

In die tijd ontmoette ik mijn toekomstige man en samen startten we eind jaren ’80 een makelaardij in nieuwbouwprojecten op een A1-locatie in Rotterdam. Keihard werken en alles geven: Ik was het gewend. Het werd een intensieve tijd met drie kleine kinderen, een bloeiend bedrijf, familie en vrienden.

De organisatie groeide verder met inmiddels 65 medewerkers. Ik volgde opleidingen in leiderschap en in coaching en loodste onze medewerkers door stressvolle fasen, leiderschapsissues en ontwikkelvragen. Zo groeide ik in het vak en werd er gelukkig van.

Toen kwam de vastgoedcrisis. Bouwers en ontwikkelaars vielen als eerste om; wij volgden als laatste. Mijn huwelijk sneuvelde en ik verloor mijn nest.

Midden in je leven opnieuw beginnen

Als er iets is wat ik in die tijd geleerd heb, dan is het wel dat je jezelf niet alleen moet kénnen; je moet ook kunnen wérken met jezelf.

Leren wat voor jou en van jou is. Vertrouwen ontwikkelen dat dingen gaan lukken.

Dat is nodig in het zicht van uitdagingen. En ook je eigen verantwoordelijkheid nemen, hoe moeilijk dat soms ook is.

Toen dat kwartje viel, kon ik opnieuw creëeren wat ik nodig had om gelukkig te zijn. Op mijn voorwaarden :).

Mijn werkgebied is het versterken van de positie van mijn klanten. Ik help hen om grip te herwinnen in turbulente tijden.

Ik heb zelf leiding gegeven en begrijp als professional, vrouw en moeder hoeveel er (meestal ook nog tegelijk) kan spelen. 

En juist op het werk wordt een beroep gedaan op je zelfvertrouwen en communicatieskills. Begrijpen mensen wat jij zegt? Vertrouwen ze je? Willen ze met je werken?

Versterk je de skills die vertrouwen communiceren, dan voel je je beter. Je presteert ook beter. Je wordt ervaren als vriendelijker en duidelijker. En dat voelt goed.

Tineke privé

Ik houd enorm van mijn werk. Mijn klanten zijn belangrijk voor mij.

Veel aandacht voor je werk levert mooie resultaten op, maar is niet geweldig voor je privé-leven :). Toch lukt het wonderwel om aandacht te houden voor de mensen die mij lief zijn, waarin op nummer 1 mijn drie zoons (30, 32 en 33 jaar oud).

Mijn grote liefde: Boeken. Ze liggen op elke plek in huis. Ik lees over alles wat met mijn werk te maken heeft, over mensen die me interesseren en ik lees zelfs kookboeken. Koken is niet mijn fort, maar ik vind de verhalen eromheen zo leuk :).

Mijn liefde voor lekker eten en mooie wijn moet ik regelmatig bekopen met diëten. Doorgaans met wisselend en vooral tijdelijk succes :).

Gevoel neem ik serieus. Drama niet. Humor weer wel 😊.

Tot slot. Het leven vraagt om ‘navigeren’ Het is dan ook nodig om steeds opnieuw je wensen en verlangens te checken. Om grenzen te communiceren. En te kunnen groeien als mens en als professional. Zodat we ons gelukkig kunnen voelen en voldoening ervaren; in het bijzonder als vrouw :).

Tineke Bloemen Coaching & Communicatie

Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN

✉ info@tinekebloemen.nl
☏ 06.83.60.97.22

KvK Eindhoven 17148870

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
European Mentoring & Coaching Council (EMCC)