In het Brabantse dorpje van mijn jeugd groeiden er korenbloemen langs de slootjes en bramen in de bossen en speelden we alle seizoenen buiten. Een fijne jeugd, waar ik mooie herinneringen aan heb.

Mijn eerste ‘echte’ baan was als assistent van de landelijk projectleider van een organisatie in werkgelegenheidsprojecten. Ik vond het helemaal geweldig: 100 herintreders begeleiden die langer dan tien jaar uit het arbeidsproces waren plus evenveel bedrijven benaderen waar ze werkervaring op zouden kunnen doen.

Mijn bureau verhuisde vanuit Den Haag naar de Voorpost Indische Buurt in Amsterdam-Oost (een houten keet met een tafel een stoel) waar ik de dagelijkse gang van zaken moest organiseren. Niemand dacht dat ik het daar van de grond zou krijgen met mijn zachte g, maar dat liep anders :).

In die tijd ontmoette ik ook mijn toekomstige man en samen startten we eind jaren ’80 een woningmakelaardij in nieuwbouwprojecten op een A1-locatie in Rotterdam. Keihard werken en alles geven, ik was het gewend.

Ook zetten we met veel liefde 3 mannetjes op de wereld. Een intensieve tijd met drie kleine kinderen, een bloeiend bedrijf, familie en vrienden. 

De organisatie groeide snel met inmiddels 65 medewerkers. Ik volgde opleidingen in leiderschap, management en managementcoaching en loodste onze medewerkers door stressvolle fasen, leiderschapsissues, klantenproblematiek en ontwikkelvragen. Het hele proces van luisteren, ontwarren, bevragen, verkennen, samen oplossen, ik groeide erin en werd er gelukkig van.

Toen kwam de vastgoedcrisis. Bouwers en ontwikkelaars vielen als eerste om; wij volgden daarna. Mijn huwelijk sneuvelde en ik verloor mijn nest. Het was aan mij om mezelf opnieuw uit te vinden én met 0 euro een nieuw bedrijf op poten te zetten. 

Maar het lukte. Ik leerde om niet te denken: “Wie ben ik om anderen te adviseren?” maar mijn eigenwaarde opnieuw te ontdekken en opnieuw keuzes te maken. Sindsdien kan ik creëeren wat ik nodig heb om gelukkig te zijn, lief te hebben en voldoening te ervaren.

Mijn werkgebied is het versterken van de positie van mijn klanten (ik richt me op vrouwen, maar coach ook mannen) omdat ik het bedrijfsleven ‘versta’, zelf leiding heb gegeven en begrijp hoeveel er kan spelen. En omdat juist daar een beroep wordt gedaan op zelfvertrouwen en communicatieskills. En daar ‘ben’ ik van :).

Mijn tijd gaat voor een groot deel naar mijn werk. Want mijn klanten zijn ontzettend belangrijk voor mij en ik ben vaak in gedachten met hen bezig. Die workaholic-achtige houding levert mooie resultaten op, maar is natuurlijk niet altijd goed voor je privé-leven (bij de loodgieter thuis …).

Mijn bourgondische inslag moet ik meestal bekopen met diëten. (Daar vallen ook alle maatregelen onder die men ‘geen dieet‘ noemt.) Ik houd zelfs van kookboeken, al kan ik helemaal niet koken. Ook niet huishouden, trouwens. Wat een gedoe. 

Gevoel neem ik serieus. Drama niet. Humor weer wel.

Tot slot. Het leven vraagt om ‘navigeren’ Het is dan ook nodig om steeds opnieuw je wensen en verlangens te checken. Om grenzen te communiceren. En te kunnen groeien als mens en als professional. Zodat we ons gelukkig kunnen voelen en voldoening ervaren. That’s it :).

 

Tineke Bloemen Coaching & Communicatie
Kantooradres:
Willibrordusstraat 12

5087 BS  DIESSEN
T. 06 83 60 97 22

M. info@tinekebloemen.nl
KvK Eindhoven 17148870

Vanaf 1 september a.s. is mijn kantooradres:

Tineke Bloemen Coaching & Communicatie
Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN

M. info@tinekebloemen.nl
KvK Eindhoven 17148870