In het Brabantse dorpje van mijn jeugd groeiden er korenbloemen langs de slootjes en bramen in de bossen en speelden we alle seizoenen buiten. Een fijne jeugd, waar ik mooie herinneringen aan heb.

Mijn eerste ‘echte’ baan was als assistent van de landelijk projectleider van een organisatie in werkgelegenheidsprojecten. Ik vond het helemaal geweldig. Mijn bureau verhuisde van Den Haag naar de Voorpost Indische Buurt in Amsterdam-Oost (een houten keet met een tafel een stoel). Niemand dacht dat ik het daar van de grond zou krijgen met mijn zachte g, maar dat liep anders :).

In die tijd ontmoette ik ook mijn toekomstige man en samen startten we eind jaren ’80 een makelaardij in nieuwbouwprojecten op een A1-locatie in Rotterdam. Keihard werken en alles geven: Ik was het gewend. Het werd een intensieve tijd met drie kleine kinderen, een bloeiend bedrijf, familie en vrienden.

De organisatie groeide snel met inmiddels 65 medewerkers. Ik volgde opleidingen in leiderschap en in coaching en loodste onze medewerkers door stressvolle fasen, leiderschapsissues en ontwikkelvragen. Zo groeide ik in het vak en werd er gelukkig van.

Toen kwam de vastgoedcrisis. Bouwers en ontwikkelaars vielen als eerste om; wij volgden daarna. Mijn huwelijk sneuvelde en ik verloor mijn nest. Mijn volgende uitdaging was mezelf opnieuw uitvinden en een nieuw bedrijf op te zetten (voor de goede orde: zonder huis en zonder geld :)). 

Ik leerde dat veerkracht vraagt om erkenning en bemoediging.

Dat je jezelf niet alleen moet kennen, maar ook moet leren werken met jezelf.

En dat als je wilt groeien, je maar beter volledige verantwoordelijkheid kunt nemen voor jezelf.

Want als je gaat zitten wachten tot iemand anders het voor je oplost, dan komt er dus niks van terecht :).

Toen dat kwartje viel, kon ik opnieuw creëeren wat ik nodig had om gelukkig te zijn, lief te hebben en voldoening te ervaren.

Mijn werkgebied is het versterken van de positie van mijn klanten (ik richt me op vrouwen maar werk ook met mannen).

Dat doe ik omdat ik het bedrijfsleven ‘versta’, zelf leiding heb gegeven en begrijp hoeveel er kan spelen.

Én omdat juist op het werk een beroep wordt gedaan op zelfvertrouwen en communicatieskills. Versterk je die skills, dan voel je je zelfverzekerd onder alle omstandigheden.  Ook onderscheid je je van je collega’s die net zo veel opleiding hebben en net zo slim zijn als jij. Zelfvertrouwen en communicatieskills zijn dan ook voorwaarden voor groei. (En je voelt je ook nog eens top :)).

Mijn tijd gaat voor een groot deel naar mijn werk. Want mijn klanten zijn ontzettend belangrijk voor mij en ik ben vaak in gedachten met hen bezig.

Die workaholic-achtige houding levert mooie resultaten op, maar is natuurlijk niet altijd goed voor je privé-leven (bij de loodgieter thuis …).

Mijn bourgondische inslag moet ik meestal bekopen met diëten met wisselend succes. Ik houd enorm van kookboeken, al is koken niet mijn hobby. Huishouden ook niet, trouwens. Wat een gedoe. 

Gevoel neem ik serieus.
Drama niet.
Humor weer wel.

Tot slot. Het leven vraagt om ‘navigeren’ Het is dan ook nodig om steeds opnieuw je wensen en verlangens te checken. Om grenzen te communiceren. En te kunnen groeien als mens en als professional. Zodat we ons gelukkig kunnen voelen en voldoening ervaren. That’s it :).

Tineke Bloemen Coaching & Communicatie

Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN✉ info@tinekebloemen.nl
☏ 06.83.60.97.22

KvK Eindhoven 17148870