“Ik klink zeker heel onduidelijk.”
“Nou ben ik weer de draad kwijt.”
“Eh …”

‘Ben’ jij dit?

Bekijk in de video hieronder wat er gebeurt als je onduidelijk bent en wat de desastreuze gevolgen daarvan zijn voor je carrière.

Of lees onder het filmpje verder.

Je wilt natuurlijk eerst weten: Hóe onduidelijk ben je eigenlijk?
Check de 4 opties.

Optie 1: Inderdaad! Ben jij effe onduidelijk zeg!
Je maakt je zinnen niet af, begint steeds opnieuw of stopt gewoon telkens halverwege je verhaal. Herken je dit? Twee checks:
– Doe je dat in een bepaalde situatie? Bij een bepaalde persoon of een bepaald type persoon?
– Heb je je geweldig voorbereid, maar wel alleen inhoudelijk, zodat je je overvallen voelt als je de aandacht hebt?

Optie 2. Onduidelijk? Sorry, wie ben jij ook alweer?
Je kunt je gewoon niet voorstellen dat het ook maar een béétje interessant kan zijn wat jij te melden hebt. Je doet het misschien wel goed, maar het vóelt gewoon niet zo.
Puntje van aandacht: Op je werk kijken ze naar een vrouw die het voor elkaar heeft, maar ze luisteren naar een vrouw die eh … nou, denkt van niet, dus.
Herken je dit? Check bij jezelf: Heb je dit gevoel sinds de zandbak, sinds kort, sinds je bij dit bedrijf werkt, sinds je getrouwd bent? (PS Je geheim is veilig bij mij!)

Optie 3: Je bent helemaal niet onduidelijk!
Wél is duidelijk dat je wilt weten wat iedereen vindt van jou. Daardoor druk je je wel héél voorzichtig uit.
Klopt dat? Check dan eens even: Hoe belangrijk is het voor jou dat iedereen het met je eens is? Hoe erg is het voor je als iemand tegen je zegt: “Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik denk dat het zus en zo zit.” Met andere woorden: ben je inderdaad onduidelijk of gewoon héél voorzichtig?

Optie 4: Niet onduidelijk, wel stikzenuwachtig
Je denkt dat je onduidelijk bent en daar raak je door van streek.
Herken je dit? Zoals ik in een van mijn voorgaande video’s al aangaf: wij vrouwen lopen het risico om afgekapt en in de rede te worden gevallen. Uit andermans gewoonte én omdat we soms wat uitgebreid-want-volledig willen zijn. En soms komen we erna dan niet meer goed aan bod. Dat kan iets doen met je vertrouwen. In jezelf en in de goede afloop van online en offline meetings. Klopt dat? Check eens bij jezelf of je baat zou kunnen hebben bij een professionele zelfvertrouwenboost.

Onduidelijkheid is de snelste streep door je carrièreplannen.

Want.

Onduidelijk = Verwarrend.

En mensen die verwarring stichten, worden wreed vergeten.

Zomaar.

Hè? Waarom?

a. Bij onduidelijkheid haken we af en lopen we weg
Als we naar je kijken en je lichaamstaal rijmt niet met je woorden, bijvoorbeeld, of we snappen niet waar je heen wilt, dan moeten we werken om die informatie kloppend te krijgen. Dat doen we misschien even, maar nooit lang. Daar sta je dan met je goede gedrag.

b. Als je onduidelijk bent, weten we niet wie je bent
Weten we niet wie je bent, dan mis je onderscheidend vermogen. En dat is nou net wat je keihard nodig hebt als je wilt groeien in je functie en in je organisatie.

Dus.

Neem onduidelijkheid serieus.

Zorg dat je over ruim voldoende zelfvertrouwen en uitstekende communicatieskills beschikt.

Geen idee hoe je dat aanpakt?


Bel of app naar 06.83.60.97.22 of reply op deze mail, dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug voor het maken van een gratis telefonische  kennismaking.

Met warme groet,
Tineke PS Check hier de video

Share This