Als het gebeurt, is het meestal onverwacht.

Iets waar je jaren voor gewerkt hebt, dient zich ineens aan.

Die ene gebeurtenis, die ene persoon, die ene afspraak, klopt aan op een regenachtige ochtend om 9.46 uur.

En jij, rommelend in je bureaula, denkt: “Oh, fijn”, en gaat verder met het zoeken naar een pakje nietjes.

Dat gebeurde mij deze week.

Bijna onopgemerkt voltrok zich puur geluk.

Ik boekte succes met een nieuwe coachingmodule en hoorde ontroerende succesverhalen van klanten.

Met mijn hoofd in een bureaula en een telefoon aan mijn oor realiseerde ik me met een schok: ik ben een nieuw doel aan het bereiken. En het was me bijna ontgaan!

En toen dacht ik: hoe zit dat bij jou? 

Besef je waar je staat tussen waar je begon en waar je wilt zijn?

Je vermogen om te slagen is één, maar herken je het succes als het zich aandient?

Durf je even stil te staan en te zeggen: “Hé, not bad at all!”

In onze haast om aan de gang te gaan, vergeten we soms wat er nodig is om aan de gang te blijven.

Daarom deze keer 10 waardevolle tips uit de praktijk voor het behalen van je doelen.

Voor jou, voor vandaag, voor onderweg ;-).

Zet ‘m op, alle goeds voor jou!

PS Wil je weten wat jij kunt doen om ontspannen en plezierig je doel te bereiken? Leg me je vraag voor in een gratis en geheel vrijblijvende kennismaking en ontvang tips waar je direct mee aan de slag kunt.

—————————————————————————————-

Jouw doel. We gaan ervoor. Komt-ie!

1. WEET WAT JE WILT
Hoezo: natuurlijk weet jij wat je wilt. Doe de check: Staat je verlangen op papier, hangt de post-it aan je beeldscherm, staan de bekrachtigingen in je mobieltje, heb je je lief geïnstrueerd welke reacties gewenst zijn? Niet? Allez, aan de bak, dan ;-)!

2. VERBIND JE TOTAAL Mentaal, emotioneel en fysiek. Jazeker, dat kan. Visualiseer levendig het bereiken van je doel. Voel het, ruik het, beleef het. Tot-in-de-details. Beleef het. En ervaar: Wat doet het je? Waar in je lijf licht dit gevoel op? Dáár willen we zijn.

3. KEN JE TRIGGERS Welke associatie heb je met succes? Stel je voor dat je net zoveel succes hebt als degene die je het aller- allermeest benijdt van de hele wereld. Welk emotie komt in je op? Wat is je eerste gedachte?

4. WEET JE WAAROM
Geld, liefde, veiligheid, zekerheid, status? Maakt niet uit, als je maar weet wat jou motiveert. Dan weet je ook waar je jezelf aan moet herinneren als het even tegenzit.

5. CHECK JE FOCUS
Lukt het om je oog op de bal te houden, ongeacht de pijn? Om flexibel te blijven? Persoonlijk heb ik wel wat met de uitspraak: ‘Don’t quit. You’re already in pain. Get a reward from it.’ Je kunt zeggen wat je wilt, maar die Amerikanen hebben kijk op motiveren :).

6. CHECK JE BRANDSTOF
Hoe houd je jezelf gemotiveerd? Wie ga je bellen? Om je nood te klagen, je teleurstelling te delen, je succes te vieren? Welke cd’s ga je grijs draaien, welke dvd’s keer op keer bekijken, welke filmpjes, teksten, foto’s heb je nodig om jezelf op toeren te houden? Jaag en verzamel.

7. STEL JEZELF EEN HAALBARE TERMIJN
Trek een zinnige hoeveelheid tijd uit om je doel te bereiken. Ook al heb je een vertrekpunt en een finishlijn, je leven voltrekt zich evengoed. Dus reken op vertragend ‘gedoe’. En ga verder waar je gebleven was.

8. GRIJP DIE GREMLINS
Ken de obstakels op je weg. Herken ze. Benoem ze. Tackel ze. Een voor een. En, o ja: bedenk hoe.

9. STEL JEZELF EEN BELONING IN HET VOORUITZICHT
Deel je doelen op in stappen (elk met een eigen tijdframe) en formuleer een beloning. Denk niet: ‘Dat werkt dus niet’. Het werkt. Beloon jezelf voor elke behaalde stap, ook als die eigenlijk best meeviel. Het gaat om de continuïteit van je motivatie gedurende het proces.

10. HERKEN JE SUCCESSEN
Op een regenachtige morgen, op zoek naar nietjes, realiseer je je hoever je bent. Dat dit het resultaat is van je keiharde werken. Misschien ben je daar nu wel. Misschien ook niet. Hoe dan ook, geef niet op. Wil je toch haast bijna? Mail of bel me. Je bent van harte welkom.

Share This