In haar artikel Women Do The Most Invisible Work At The Office And It’s Getting Us Nowhere, bevestigt Kelli Thomson wat veel vrouwen allang weten: Wij zijn soms een beetje over-behulpzaam, ook op het werk. En dat is niet zonder risico …

Mijn klant was gevraagd voor de organisatie van de personeelsdag. Met haar talent, zo gaf haar baas haar te kennen, móest die dag wel een succes worden (wink, wink).

En dat werd het ook. Want het zou haar eer te na zijn om er géén succes van te maken. Ook kende ze iedereen, wist wat haar collega’s leuk vonden en kreeg altijd alles voor elkaar. Op tijd, ook nog.

Helaas ging de organisatie van deze topdag een klein beetje ten koste van andere dingen. Dingen waar je op afgerekend wordt aan het einde van het jaar, zeg maar.

En dat was niet eens de eerste keer, bekende ze bij mij aan tafel. Het gebeurde keer op keer op keer.

Of bijna, dan.

Eén keer had ze een totaal zinloos project geweigerd dat al maanden werd doorgeschoven. Daarop werd ze even apart genomen door haar baas. Misschien had ze iets niet begrepen? We moeten tenslotte allemaal weleens een klusje oppakken waar we niet blij van worden, toch?

Sprakeloos was ze. Huilen op het toilet (daar worden wat tranen gelaten, serieus). Zo kwaad. Geen van haar andere collega’s was hierop aangesproken.

Misschien katapulteert jouw baas ook steeds tijdrovende klussen jouw kant op en sta jij dan weer eens te mompelen over te weinig uren, te veel taken en gemiste weekenden sinds de geboorte van Jezus.

Misschien vraag je je dan óók steeds af: Hoe kán dit toch?

Wel, dat is geen breinbreker; ik zeg het maar eerlijk.

Want, met alle respect natuurlijk, die vervelende, tijdrovende, oninteressante klussen moeten érgens gelost worden. Dus komen die bij jou terecht, want jij zegt wel weer ja zonder piepen, klagen en zeuren, en levert ook nog eens een fantastische job.

En dat verklaart ook meteen waarom die klussenuitdelers niet zomaar opgeven.

Wil je hier tóch voor eens en altijd een einde aan maken?

Bekijk hier de video.

Kort en goed: Riskeer jij gebrek aan erkenning omdat ze jou te vaak en te makkelijk koppelen aan tijdrovende, onzichtbare en ondankbare klussen?

Bezint Eer Gij Oké Zegt.

Om de eenvoudige reden dat ook jóuw tijd goud waard is. En je expertise ook. Om maar niet te spreken van je andere talenten.

Natúúrlijk willen ze dat jij die ene taak, die ene klus, dat ene ding op je neemt. Ze zijn niet gek. Maar jij ook niet, toch :)?

Genereer wat respect, today, voor al het moois wat je te bieden hebt. Denk na en communiceer helder. Dat geeft zelfvertrouwen en dat straal je uit.

Zet ‘m op, alle goeds voor jou!

PS Geen idee hoe je deze horde een beetje fier kunt nemen? Boek je gratis Confidence Call.Je vertelt waar je tegenaan loopt en samen verkennen of ik iets voor je kan betekenen (dat is niet altijd zo, maar ook dan help ik je met een waardevolle tip). Tot snel!

Share This