Staat jouw Teams-publiekje als één man op om koffie te halen als jij je visionaire flikflak ten beste geeft?

Frus-tre-rend.


Maar hoe kom je in the picture als je je daarvoor niet in de wieg gelegd voelt?

Kan een dingetje zijn.

Zeker als je je afvraagt hoe het überhaupt kan dat je niet wordt opgemerkt.

Wil jij positieve aandacht zonder jezelf geweld aan te doen?

ZO KOM JE POSITIEF IN THE PICTURE

1. Maak er een gewoonte van om te vertellen waar je mee bezig bent tijdens wekelijkse meetings. Reserveer agendaruimte voor jouw project (dat doen anderen ook). Want in je ‘eigen’ spreektijd praat je gemakkelijker over voortgang, struikelblokken en successen. Zo blijf je actief in beeld.

2. Wen eraan om ook op informele momenten te vertellen over waar je aan werkt. Bij de koffieautomaat, aan de lunchtafel, in de (virtuele) wandelgangen. Merk op hoe mensen op jou en je verhaal reageren. Experimenteer met verschillende versies en doe daar je voordeel mee op de formelere momenten.

3. Vraag om feedback. Vindt jouw baas structurele feedback enórm zonde van haar tijd? Vraag dan om een driemaandelijks 20-minutengesprek om jouw bijdrage aan je divisie zo waardevol mogelijk te maken. Zorg uiteraard dat je je ontwikkelpunten te allen tijde in beeld hebt en vraag om gerichte feedback (met voorbeelden) op je vorderingen.

Wat gebeurt er als je dit niet doet?

Je wordt vergeten. Hoe verdrietig. Maar vooral: hoe onverstandig. Want anderen worden mogelijk wél opgemerkt. Met alle gevolgen van dien, als het gaat om die ene leuke opdracht of die ene mooie kans.

Wat gebeurt er als je dit wel doet?

Je baas ziet je. Je brengt jezelf namelijk professioneel in beeld. Óók (juist) als ze niet extreem geboeid is door jouw aanwezigheid. Doe het dus sowieso.

Jezelf makkelijk maken?

Wil je alles méé hebben? In mijn programma maak je een snelle, praktische en waardevolle slag in zichtbaarheid. Zonder jezelf geweld aan te doen.

Stuur je even een dm? Dan maken we een afspraak voor een belmoment waarin je al je vragen kwijt kunt. Fijn om met je kennis te maken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This