Ik ben Tineke

de Confidence Coach

Ik help vrouwelijke leidinggevenden om zelfverzekerd en vriendelijk leiding te geven.

Waar mijn enthousiasme vandaan komt

In de jaren ’80 startten mijn toenmalige lief en ik een woningmakelaardij in nieuwbouwprojecten in Rotterdam.

Als Brabo omarmde ik de ‘pak-de-leuning’-mentaliteit van de Rotterdammers. We werkten in de begintijd 7 dagen per week, 10 uur per dag; ik sliep vaak al voordat we ‘s avonds de parkeergarage uit waren :).

15 jaar later werkten er 65 mensen, voor wie ik mijn aandacht combineerde met de opvoeding van onze 3 prachtige zoons. Daarnaast volgde ik leiderschaps- en coachingopleidingen om onze mensen te laten groeien en bloeien en dat werkte.

In mijn vastgoedperiode werkte ik met soms behoorlijk intimiderende persoonlijkheden: Relaties, collega’s soms zelfs medewerkers. Wat doe je als mensen zich niet aan afspraken houden, niet op feedback reageren of gewoon hun eigen gang gaan?

In deze omgeving leerde ik waardevolle lessen over wat wél werkt en waneer er wél geluisterd wordt. Ook kwam ik regelmatig vrouwen tegen die zeiden: ‘Hoe doe je dat?’ Als vanzelf ontstond zo mijn eigen coachingbusiness.

Ik heb me toegelegd op het werken met vrouwelijke leidinggevenden die willen uitblinken in leiderschaps- en communicatieskills, maar óók in stevigheid en eigenheid. Vrouwen met een sterke persoonlijkheid én een verlangen naar harmonie. Vrouwen zoals jij en ik 🙂

Overbodige dingen die leuk zijn om te weten

N

Tien verdwaalt nog in een lift, zeggen vrienden. En dat klopt; te voet heb ik geen enkel oriëntatievermogen

N

Mijn kledingmaat wisselt nogal door mijn ietwat Bourgondische leefstijl. Ter compensatie doe ik via YouTube met veel gepuf buikspiertrainingen, tot grote hilariateit van mijn sportieve zoons (30,32 en 33)

N

Ik voel me altijd uitgedaagd om te ontdekken, te leren en te groeien

N

Ben groot fan van het filmhuis en knap op van jankbuien. Dat gaat goed samen 🙂

N

Mijn boeken liggen door het hele huis, tot in de badkamer. En ook in de auto en op kantoor.

N

Ik kom na 24 jaar nog elke dag blij thuis van mijn werk

{

Deskundig en warm

Tineke is een deskundige en professionele, warme coach. Ik heb haar als heel prettig ervaren en was gebaat bij de duidelijke, concrete en persoonlijke aanpak. Vanaf het begin was er sprake van een vertrouwde en veilige sfeer waarin het prettig toeven was. Openheid, respect en discretie waren vanzelfsprekend.

-Yvonne, founder en director Private Venue for Tailor-made Executive Meetings & Executive Development

{

Op en top vakvrouw

Jij bent op-en-top een vakvrouw: je zet een combinatie van prettige professionaliteit, grote kundigheid en fijne scherpte tijdens gesprekken in. Je hebt een sympathieke energie, warme persoonlijkheid en weet iemand direct op zijn/haar gemak te laten voelen. Bedankt!

-Anneli

{

Geweldige inspirator

Tineke is een geweldige inspirator en motivator en geeft je de juiste tools mee om dagelijks mee aan de slag te gaan. Ze bezit een enorme dosis kennis en heeft heel wat ervaring hoe ze mensen succesvol kan maken. Ze helpt je op weg naar het bereiken van je doelen met het aanreiken van persoonlijke handvaten waar je praktisch mee aan de slag kan, elke dag!

-Sofie, accountmanager

v

Leidinggeven zonder dat het al je energie kost

Voor veel vrouwen is het hard werken om vertrouwen te krijgen. Hoe slim, goed opgeleid en succesvol ze ook zijn. Dat kan zelftwijfel in de hand werken of versterken. Dat weet ik uit eigen ervaring en ik herken het bij mijn klanten.

Je voelt je geïntimideerd door collega’s, CEO’s of bestuurders. Soms zelfs door je eigen medewerkers. Meer diploma’s helpen niet. Meer zelfvertrouwen en uitstekende communicatieskills helpen wel. Je ontwikkelt je sneller, wordt beter in je werk en krijgt de waardering die je verdient.

Ik doe dit werk sinds 24 jaar met veel plezier en goede resultaten.

i

opleiding & training

Sinds 24 jaar coach ik vrouwen in leidinggevende functies. Zoals een teamlead met 3 medewerkers, een directeur met 80 medewerkers of een bestuurder met tien managers met weer honderden medewerkers. De vrouwen met wie ik werk, zijn vaak werkzaam in de zorg, bij de overheid, in sales en in finance.

Naast mijn coaching verzorg ik presentaties en workshops en heb dat in de afgelopen jaren gedaan voor onder meer vrouwelijke ondernemers, leidinggevenden in de zorg, adviseurs in finance, huisartsen en praktijkmanagers over authentiek leidinggeven als vrouw, adviesvaardigheden, helder communiceren, afspreken en aanspreken en lichaamstaal voor leiders (Body Language in Business).

Om je te kunnen bieden wat je nodig hebt, heb ik opleidingen gevolgd in management, leiderschap en coaching, waaronder: Professioneel Leidinggeven als Coach: Associatie voor Coaching – Vrouw & Management: Slot & Partners – Verlieskunde in Coaching: Wouters Van Dam – Communicatie in de context van coachend leidinggeven: Centrum voor Excellent Leiderschap – Leiderschapsprogramma: Kenneth Smit – Communicatie in de context van Leidinggeven: Centrum voor Excellent Leiderschap – Supervisie Management & Organisatie: Slot & Partners, Toos Wolter.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)*, European Mentoring and Coaching Council (EMCC)

Waarmee ik vrouwelijke leidinggevende help

Confident Leidingegeven

6-maanden 1-op-1 coaching

Het coachingprogramma Confident Leidinggeven helpt je om rust te creëren als leidinggevende. Je bouwt zelfvertrouwen op en leert effectief omgaan met lastige types. Je laat je niet meer van de wijs brengen en staat stevig in je eigen stutten. Heerlijk! Rust in je hoofd en grip op je dagelijkse verantwoordelijkheden.

 

Body Language in Business  

Online training

 

Wil je vertrouwen uitstralen als leidinggevende? Met kleine verschillen in je lichaamstaal creëer je een professionele én warme uitstraling. Deze online training is voor jou als je je zeker wilt voelen en dat ook wilt laten zien. Zodat mensen je graag geloven en volgen.